MARDİN SEVDALISI BİR ÖĞRETMEN

ÖĞRETMEN NECMİ KARATAŞ KİMDİR ?

13.12.2018 21951

MARDİN SEVDALISI BİR ÖĞRETMEN

NECMİ KARATAŞ

Samsun İli, Havza İlçesi'nde 04.04.1936 tarihinde doğdu. İlkokul tahsilini Havza Merkez İlkokulunda 1949-1950 öğretim yılında tamamladı.

İlkokuldan mezun olduktan sonra Samsun İli Ladik ilçesinde bulunan Akpınar Köy Enstitüsü imtihanlarını kazandı. 1957-1958 yılında mezun oldu. Tayini Mardin iline yapıldı ve Midyat ilçesi Estel Cumhuriyet İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Bir süre daha öğretmenlik görevini sürdürdükten sonra Midyat İlçesinde yeni yapılan okulda müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Göreve başladığı okul harabe halde ve halk evi olarak kullanılıyordu. Nahiyede görev y13-12-2018aptığı süre boyunca kız ve erkek öğrencilerin kayıtlarını yaptırmak için çok uğraştı. O yıl yeni okul yaptırmak için teşebbüse geçti. Bütün uğraşlarına rağmen hiçbir yardım bulamayınca pes etmeyerek Milli Eğitim Bakanlığına ulaşana dek çabalarından vazgeçmedi. Bir ay içerisinde çabalarının ilk meyvesini almıştı. Bakanlıktan, yeni okulun yapılacağının kabulünü bildirir bir cevap gelmişti. O yıl üstün başarılarından dolayı Kaymakam ve Validen takdirname aldı.

13-12-2018

Bir süre daha Midyat İlçesinde görev yaptıktan sonra Ömerli İlçesine İlköğretim Müdürlüğüne tayini yapıldı. Ömerli ilçesinde iki okul binası vardı ve biri İl Jandarmaya tahsis edilmişti. İlçede ortaokul yoktu ve bunun için ilk iş olarak Jandarmayı kendilerine tahsis edilen okul binasından çıkartarak 1968-1969 Eğitim Öğretim yılında o binayı ortaokul olarak faaliyete geçirdi.

Çocuklarının tahsili için Mardin Merkez Yetiştirme Yurdu Müdürlüğüne tayinini istedi. Yetiştirme yurdu müdürlüğü görevi süresince yurda alınacak kimsesiz çocukları belirlemek için tüm ilçe ve köyleri dolaştı. Belirlediği tüm çocukların kayıtlarını yaptı.

Bir süre daha Mardin'de görevini sürdürdükten sonra Bursa'ya tayinini istedi. 6 ay Haşim İşcan Okulunda Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 01.05.1985 tarihinde emekliye ayrıldı. Emekliliğinden sonra mezun ettiği öğrencilerin çok iyi yerlere geldiğini gören Öğretmen Necmi KARATAŞ Öğretmenlik mesleğine gönüllü olarak tekrardan dönerek Bursa'da 2 sene Kız öğrenci yurdunda müdürlük görevi ve 10 sene de Anaokulu müdürlüğü görevlerini severek ve isteyerek yaptı.

Öğretmen Necmi Karataş öğretmenlik mesleğini 26 yıl 6 ay bilfiil icra etti. Bu süre içerisinde yaptığı çalışmalarından ve üstün başarılarından dolayı birçok defa takdir, teşekkür almış ve yöre halkının sevgisini kazanmıştı.

2016 yılında Oğlu Mehmet Zafer Karataş Babasının adını verdiği Öğretmen Necmi Karataş Özel Eğitim Uygulama Okulunu yaptırarak Mardin iline katkıda bulunmuş, 26 yıllık meslek hayatında büyük başarılar elde eden babası Necmi Karataş´ın adını ölümsüzleştirerek Mardin İline büyük bir hediye bırakmıştır.

Öğretmen Necmi Karataş halen Bursa'da ikamet etmekte olup günlerini kitap ve gazete okuyarak geçirmekte.

OKUL AÇILIŞINDAN KARELER

Öğretmen Necmi KARATAŞ'ın Mardinde Görev Yaptığı Yıllardan Kareler

13-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-2018